Cardul național de sănătate este obligatoriu, însă 21.000 de asiguraţi nu l-au primit încă

Data publicării:
CARD DE SANATATE D

Zeci de oameni și-au început dimineața în fața ghișeelor Casei de Asigurări de Sănătate din Iași, de teamă că, în lipsa cardului, nu vor mai primi servicii medicale gratuite.

"Am plecat de la 5 jumătate de acasă. - Și ce număr aveți? - 99."

"De la 7 jumătate am venit. Știam că de la 1 septembrie este obligatoriu cardul, trebuia să fac."

"Până în ora trei să mi-l ridic, sper. Trebuie să avem răbdare și ei au avut răbdare. Odată ce le-au distribuit, trebuiau ridicate. Nu e vina lor, e şi vina noastră", spun oamenii.

Unii dintre asigurați se plâng că sistemul a dat erori și că au fost puși de mai multe ori pe drumuri.

"Am venit de trei, patru ori până acum. Nu e tipărit. Acum la doctor nu ne primește, de la 1 septembrie nu ne mai primește. O să vedem ce o să facem."

"Să vedem dacă rezolv treaba. Pentru a treia oară. Poate dă Dumnezeu de rezolvăm. Sunt și bolnavă și nu pot sta pe drumuri mult."

Conducerea Casei de Sănătate dă asigurări că, deși cardul a deveni obligatoriu, se va găsi o soluție și pentru pacienții care nu au intrat în posesia documentului electronic.

Robert Dâncă, președintele CJAS Iași: "o parte dintre aceste carduri presupun că aparțin unor asigurați care se află la distanță considerabilă de municipiul Iași și sunt persoane care nu se pot deplasa. În acea situație în care persoana este asigurată și cardul nu a fost emis, furnizorul trebuie să îi asigure serviciile medicale."

Pentru a veni în sprijinul asiguraților, angajații Casei de Județene de Sănătate vor lucra cu program prelungit. De la întâi şi până pe 8 septembrie, ghișeele vor fi deschise între orele 8:30 și 20:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri