Cartierele din Iaşi sunt îngropate în zăpadă după trei zile de ninsori

Data publicării:
COPERTA ZAPADA PRIN CARTIERE

De trotuarele, parcările şi străzile laterale pline cu zăpadă din cartierul Dacia, din Iași, se plânge majoritatea locuitorilor. Oamenii, mărturisesc că le este frică să iasă din case.

„Nemulţumit complet. Asta este stradă pe care au trecut utilajele?!” a exclamat un locuitor din cartier.

Un alt cartier, aceeaşi problemă. Locuitorii din Canta spun că n-au văzut niciun utiljaj şi niciun angajat al municipalităţii care să deszăpezească.

„Se vede cum circulăm, se vede că nu trec plugurile deloc pe aici pe la noi. Uitaţi, nu dă deloc cu plugurile, cu sare, cu nisip, cu orice, să dea, uitaţi în ce hal suntem,” spune o doamnă.

Reprezentanţii Primăriei susţin, însă, că, în ultimele zile, s-a lucrat la foc continuu. Aproape 700 de persoane au muncit  în trei schimburi la deszăpezire şi s-a folosit peste o tonă de material antiderapant.

„Utilajele sunt, în continuare, la stradă. Până la sfârşitul zilei şi pe perioada nopţii vom intra şi în toate zonele de cartier, în special pe străzile care aduc mijloace de transport către axele principale de circulaţie. Stocurile de materiale sunt asigurate şi de combustibil, de asemenea. Dacă este nevoie, mai intervenim, de altfel, s-au şi dat comenzi pentru completarea lor,” a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Mai mult, de marţi, autoritățile anunţă că vor aplica amenzi firmelor şi locatarilor dacă nu curăţă zăpada din faţa locuinţelor şi a spaţiilor comerciale. Deja au fost emise 280 de somaţii în acest sens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri