Sari la conținut

Cazare cu un simplu click. Universitatea Tehnică din Iași implementează un program de cazare on-line

Programul care permite cazarea on-line în căminele din campusul Tudor Vladimirescu a fost creat de studenții și profesorii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. După un an de muncă, informaticienii fac ultimele probe. După ce studentul își alege camera şi trimite cererea, documentul on-line ajunge la decanat.

”Practic în aplicaţie este prevăzut un modul care preia datele studentului din evidenţele şcolare astfel încât să avem un criteriu de selecţie al celor care beneficiază de locuri de cazare. El practic dă doar un click, îşi alege camera, eventual colegii de cameră şi este înştiinţat asupra repartiţiei pe care o va primi,” a explicat Alexandru Archip, prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

Până acum cazarea în cele 21 de cămine ale Universităţii Tehnice presupunea să stai la cozi interminabile, susține Bogdan Budeanu, director al Direcţiei pentru Probleme Studenţeşti: ”O primă problemă la facultate unde era busculadă, coadă, se pierdeau mulţi timp morţi pentru completarea formularelor de cazare pe metodă legală până la urmă iar cea de-a doua problemă la a doua coadă care se forma şi iarăşi timp mort pierdut la administraţia căminelor când studentul venea cu repartiţia.”

Cazarea în cele 8.000 de camere ale campusului Tudor Vladimirescu va începe în luna septembrie.