Cazurile sociale din Iaşi, în atenţia UNICEF. Evoluţia a sute de copii din mediul rural este monitorizată electronic

Data publicării:
DABLETA DIZABILITATI

Asistenții sociali din comunele ieşene Dolhești, Ceplenița, Mironeasa și Vânători sunt beneficiarii proiectului ''Prima prioritate: Niciun copil invizibil'' derulat de UNICEF. Prin acesta, fiecare asistent a primit câte o tabletă cu ajutorul căreia țin evidența tuturor cazurilor cu risc.

“Suntem spre finalizarea proiectului. toţi colegii din comnune au primit tablete şi pe baza programului aurora, care generază automat un plan de servicii, sper ca până la finalul lunii februarie să finalizăm şi să ştim cam ce tip de servicii este necesar a fi acordat acestor copii,” spune Ion Florin, directorul DGASPC Iaşi.

Tabeletele au instalată o aplicație în care sunt trecute toate datele cu privire la copii, ce vârste au și ce risc există pentru ei. Mai mult, şi munca asistenților este monitorizată cu ajutorul tabletelor.

Iuliana Însurăţelu, supervizor al proiectului: “Programul este dotat cu GPS şi putem vedea efectiv dacă colegul merge pe teren sau face de la birou sau de acasă de la el, completează aceste chestionare.”

Iar numărul celor cărora trebuie să le treacă pragul este mare. În aceste patru comune 521 de copii trăiesc în medii defavorizate.

“Sunt copii proveniţi din familii numeroase, undeva în jur la 11 la sută, undeva în jur la 10 la sută copii proveniţi din familii monoparentale şi 8-8,5 la sută copii proveniţi din familii cu un părinte sau doi plecaţi la muncă în străinătate,” a explicat Gheorghe Barău, asistent social la primăria Cepleniţa.

Ana Marcu, asistent social la primăria Dolheşti: “în situaţii de risc, în momementul de faţă, introduşi în tabletă sunt 94 de copii proveniţi din 43 de familii. Acum încercăm, încercăm cam pe cât posibil să prevenim luarea copiilor din familii.”

Ca să ofere tot sprijinul lor, asistenții vor primi microgranturi în valoare de câte 10.000 de lei, iar copiii cu risc vor beneficia de suport și consiliere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri