Cea mai aglomerată noapte din an la Serviciul de Ambulanță Iași

Data publicării:
ambulanta dispecer

Angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă au avut un răgaz de câteva minute la miezul nopţii pentru a ciocni un pahar. Unul cu suc şi nu cu şampanie pentru că, pentru ei, Revelion este una dintre cele mai grele nopţi din an. Persoane care au făcut abuz de mâncare, băuturi alcoolice dar şi oameni care s-au rănit cu artificii şi petarde au cerut ajutorul medicilor.

La cinci minute după miezul nopţii, a fost solicitată o ambulanţă pentru o femeie de 40 de ani care s-a rănit după ce a aprins o petardă la concertul din Piaţa Palatului.

În noaptea de Revelion, echipajele de ambulanţă merg la sute de intervenţii de acest gen. Luminiţa Budron este unul dintre cei mai vechi angajaţi. În ultimii 11 ani, de când este medic la Serviciul de Ambulanță, în mai mult de jumătate dintre cazuri, noaptea dintre ani a petrecut-o la serviciu. Cu toate că ultima noapte din an este cea mai solicitantă, medicul spune că satisfacţia este pe măsură pentru că îi ajută pe cei din jur.

„Noi încercăm să păstrăm spiritul Crăciunului, al sărbătorilor, chiar dacă suntem foarte aglomeraţi dar printre solicitări ne felicităm reciproc, încercăm să menţinem atmosfera de sărbătoare. Ca în fiecare an, şi în această seară sunt foarte multe apeluri la Serviciul de Ambulanţă, în special după ora 23,” a explicat Luminiţa Budron, medic Serviciul de Ambulanţă Iaşi.

În noaptea de Revelion, la Serviciul de Ambulanţă din Iaşi se primesc peste 300 de apeluri, dublu faţă de o zi obişnuită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri