Cei mai iscusiţi meşteri, reuniţi la un târg în Iaşi. Preţurile produselor expuse au fost de la 3 la 400 de lei

Data publicării:
CATRINTA

Ieşenii au putut admira de la produse din lemn, accesorii din piele şi vase din ceramică până la ii şi catrinţe. Toate obiectele autentice au fost expuse în cadrul Târgului Meşterilor Populari organizat în weekend în cel mai mare centru comercial din Iaşi. Iar trecătorii au fost încântaţi de produse.

La târg au fost prezenţi meşteri populari din toată Moldova. Au împărtăşit din tainele muncii lor care presupune multă migală şi măiestrie. O răbdare deosebită presune cusutul iilor, dar şi confecţionarea căciulilor din blană sau sculptatul în lemn.

Emilia Ciubotăriţa, meşter popular: "foarte multă muncă, deci din primăvară de la pielea crudă ca să o dubim, o cromăm, o întindem, croim, coasem, tragem pe calapoade, cred că trece de o mie de ori poatre mai mult o piele pe mână până o veden la produsul finit."

Liviu Sahlean, meşter popular: "fără pricepere şi fără puţin talent nu se poate. Trebuie să ai o îndemânare anume să poţi face toate astea, şi răbdare în primul rând. S-au reluat porturile populare şi se încearcă cât de cât să se revină la vechile obiceiuri."

Preţurile produselor expuse au pornit de la câţiva lei şi au ajuns şi la 400 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri