Cel mai bun elev al lui Sergiu Celibidache predă la Iași un masterclass internațional pe tehnica maestrului

Data publicării:
ansensio portativ celibidache

Enrique Garcia Asensio, este cel mai bun elev al lui Sergiu Celibidache și se află zilele acestea la Iași pentru a le împărtăși dirijorilor ieșeni secretele pe care le-a dobândit de la maestrul său. „Trebuie să știi totul despre muzică. Foarte mulți dintre dirijori au impresia că știu foarte multe despre muzică, însă nu au o tehnică bună. Nu știu cum să lucreze cu orchestra,” a explicat dirijorul Enrique Garcia Asensio.

Scopul acestui curs este ca muzicienii să beneficieze de unicitatea tehnicii dirijorale a lui Sergiu Celibidache, iar mai apoi să o adopte, să o aplice şi să o răspândească la nivel internațional. Enrique García Asensio a fost asistentul lui Sergiu Celibidache la cursurile de dirijat din mai multe țări europene.

Spune că ziua în care l-a întâlnit pe Sergiu Celibidache a fost cea care i-a schimbat viața: „Ziua în care l-am întâlnit pe Celibidache a fost ca și cum aș fi căștigat premiul cel mare la loterie. Am încercat să îl urmez pe Celibidache prin toată lumea,” a spus dirijorul.

Cursurile se desfășoară la Universitatea de Arte, până pe 6 octombrie. Masterclass-ul este organizat de Fundația Sergiu Celibidache, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu" din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri