Sari la conținut

Cel mai mare târg agricol, deschis la Iaşi. La ediţia din acest an sunt prezente companii din opt ţări

Peste 500 de utilaje agricole pot fi văzute în cadrul târgului Agralim. Ca noutate, la această ediție vizitatorii pot să le testeze.

Victor Sandu, reprezentant companie: "Avem utilaje potrivite pentru toate tipurile de ferme. Brandurile pe care le prezentăm sunt niște branduri de top, prețurile se reflectă, reflectă această calitate superioară. Unul mare poate să coste și 200.000 de euro."

În plus, fermierii care vizitează târgul au parte și de sfaturi de la peste o mie de specialiști, dar au ocazia şi să discute cu oficialităţi de la Ministerul Agriculturii.

George Turtoi, secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: "este foarte bine să te întâlnești continuu cu producătorii, cu fermierii, cu dealerii de utilaje, cu toată piața de pe domeniul agricol pentru a ști care sunt problemele reale."

Florin Mindirigiu, organizator: "o ediție completă, spunem, anul acesta. Practic, ne aflăm în mijlocul unui orășel agricol. Am construit, aici, la Ezăreni, un mic orășel agricol pe o suprafață de 140 de mii de metri pătrați. Sunt prezente companii din 8 țări."

În fiecare zi, până pe 6 septembrie, fermierii pot participa la prezentări interactive și demonstrații cu utilaje agricole. La ediția din acest an sunt așteptați 10.000 de vizitatori.

Pe aceeași temă