Centru social fără beneficiari. Clădirea de 500.000 de euro stă nefolosită de la inaugurare

Data publicării:
CENTRU NEFOLOSIT PATURI HOTEL

Inaugurat de ministrul Muncii Rovana Plumb, primarul Gheorghe Nichita şi Înalt Prea Sfinţitul Teofan, centrul Bucuria era prezentat în septembrie 2014 ca o soluţie de cazare pentru 26 de adolescenţi aflaţi în grija statului care doresc să îşi continue studiile. Alte 59 de persoane urmau să primească aici consiliere. Deşi autorităţile spun că noul centru s-a realizat în baza unui studiu care-i dovedea necesitatea, nici până acum nu s-au găsit beneficiari. 

Carmen Faraon, coordonator Centrul Social ''Bucuria'': "copiii care ies din centrele de plasament n-aveau vârsta îndeplinită sau aveau momentan unde să stea, aveau condiţii."

Din 2012, alte trei centre similare le sunt puse la dispoziţie copiilor aflaţi în plasament de către Direcţia pentru Protecţia Copilului şi, potrivit reprezentanţilor instituţiei, nici aici locurile nu sunt ocupate."

"În momentul de faţă, sunt 30 de locuri, sunt trei module de tip vilă şi sunt ocupate 20 de locuri, 10 cu fete, 10 cu băieţi," a explicat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

În lipsa adolescenţilor care să fie asistaţi, clădirea de 500.000 de euro stă nefolosită.

"Mai degrabă făcea strada asta sau făcea altceva decât făceau centru social, dacă tot nu are beneficiari."

"Bani inutili, aruncaţi aiurea," consideră ieşenii. 

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară din Iaşi, în subordinea căreia se află centrul "Bucuria", dau asigurări că investiţia îşi va dovedi cât de curând utilitatea pentru că se fac deja demersuri pentru cazarea primilor beneficiari.

Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi: "doi dintre ei urmează a fi cazaţi cu data de 6 aprilie 2015 şi, de asemenea, încheierea contractului de colaborare cu DGASPC pentru deferirea de cazuri urmând ca la începutul trimestrului doi să părăsească centrele de plasament un număr de 60 de persoane, persoane care o parte dintre ei pot fi beneficiarii centrului nostru Bucuria."

În centrele de plasament din judeţul Iaşi sunt peste 1.300 de tineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri