Centura ocolitoare a Sucevei, o nouă amânare

Data publicării:
CENTURA SUCEAVA

Au trecut opt ani de când au început lucrările pe şoseaua ocolitoare a Sucevei şi în structura podurilor s-a infiltrat apa iar șanțurile au fost blocate de alunecări de teren. Pentru că drumul nu a fost terminat, şoferii se plâng că trebuie fie să ocolească, fie să treacă prin aglomeraţia din oraş.

”Ocolim, nu mai intrăm prin oraș e altă problemă dar și din cauza centurii ăsteia n-avem cum să circulăm.”

”Ne-ar scurta și drumul și n-ar fi aglomerația care o facem prin orașul Suceava.”

”Pentru mașinile grele e minunată dacă ar fi gata,” spun șoferii.

”Zi de zi avem tiruri, trafic greu în oraș de aceea lucrăm și la un proiect de hotărâre de Consiliu local prin care vom interzice accesul acestor auto grele în timpul zilei ci doar le permite doar noaptea să tranziteze municipiul Suceava,” a declarat Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava.

Conducerea CNADNR argumentează noul termen de finalizare stabilit, mijlocul anului viitor, prin faptul că a fost nevoie de o expertiză care să stabilească cu exactitate care este amploarea pagubelor create de abandonarea șantierului.

Ovidiu Laicu, director CNADNR, regionala Iași: „noi n-am știut că terenul pe care s-a construit corpul drumului care a fost făcut în 2010-2011 este neconform și nu vrem să riscăm să pățim ca la... ca prin alte părți, să se dărâme corpul drumului, nu pot să-mi iau eu asemenea responsabilitate, nici colegii mei.”

Autorităţile spun că va fi nevoie de lucrări de consolidare a șantierului și abia apoi se poate organiza o licitație pentru ca o firmă de construcții să termine lucrarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri