Sari la conținut

Chirurg estetician din Iaşi, acuzat de malpraxis. O pacientă spune că medicul i-a distrus nasul 

Chinul studentei a început în luna august a anului trecut, când a fost diagnosticată cu deviaţie de sept. A fost sfătuită să meargă la un medic estetician, dar ceea ce părea să fie însă o simplă intervenţie chirurgicală s-a transformat în coșmar. Pacienta a suferit trei operaţii, niciuna cu efectul scontat.

"Dureri sunt şi în momentul de faţă, ai o sensibilitate pentru că ultima intervenţie a fost în iunie anul acesta. Implică să stai 3 săptămâni cu atelă pe faţă, cu faţa umflată, deci este o durere pe care sinceră să fiu nu o doresc la nimeni," povesteşte tânăra. 

Nemulţumirile tinerei sunt dublate de faptul că ar fi plătit și sume imense pentru aceste intervenţii: "Am plătit prima intervenţie, preţul pe care mi l-a spus el, de 1.300 de euro, a doua 2.500 de lei şi a treia nu am mai plătit-o pentru că vrea să mă ajute. Am dat în plic banii în biroul lui, în cabinetul lui personal de la spitalul de urgenţă."

Medicul estetician, Radu Budurcă, se apără însă şi spune că are acte doveditoare pentru toţi banii primiţi: "Toată chirurgia estetică este nedecontată de Casă. Toate intervenţiile care au fost făcute au fost achitate la spital, sunt chitanţe, există tot ce s-a achitat pentru ea."

Mai mult, medicul susţine că a intervenit corect, dar că pacienta nu a respectat toate indicaţiile sale: "I-am spus că se poate ameliora în timp şi că trebuie să facă un tratament local, ea a refuzat să facă respectivul tratament. Ce a făcut după aceea nu mai ştiu."

Conducerea spitalului unde lucrează medicul şi unde s-au desfăşurat operaţiile a început o anchetă. "Dacă este o culpă medicală, este de competenţa Colegiului Medicilor, dacă este de natură administrativă voi lua cele mai aspre măsuri dacă se dovedeşte că într-adevăr lucrurile stau aşa cum spune petenta," a declarat Ioan Bârliba, managerul Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi. 

Tânăra urmează să facă plângere la Colegiul Medicilor şi la Parchet.