Chirurgul Paul Botez, cercetat pentru mită în două dosare

Data publicării:
paul botez medic spagar

Că doctorul Paul Botez obişnuia să ceară bani de la pacienţi recunoaşte şi o angajată a spitalului, într-o discuție filmată cu camera ascunsă: 

„A venit lumea şi a zis că a vândut porcul, vaca, pământ ca să se opereze, să poată să meargă. (Sume) de ordinul zecilor de milioane. Exact cum i-a zis şi pacientului acela: n-ai bani, nu te operez.”

Medicul Paul Botez continuă să vină la spital şi să opereze pacienţii de la Secţia de Ortopedie.

„Noi nu am primit niciun fel de adresă oficială din partea organelor de anchetă, în această privinţă. Atât timp cât nu ne-a fost adresată nicio reclamaţie din partea niciunui pacient sau aparţinător legat de condiţionarea actului medical, noi nu am avut o bază pentru a declanşa o anchetă internă. Facem tot felul de anchete, plecând de la reclamaţiile pacienţilor şi aparţinătorilor. Nu luăm noi iniţiativa unor anchete fără o reclamaţie,” a spus Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare din Iași.

În luna iulie a acestui an, medicul Paul Botez a fost acuzat în urma unui flagrant că a pretins 5.000 de lei de la un pacient ca să îl opereze. În urma audierilor, medicul a negat că a condiţionat actul medical.

Paul Botez este considerat un medic de excepție, cunoscut datorită operațiilor în premieră pe care le-a făcut, de protezare a umărului, şoldului sau genunchiului. Dacă va fi găsit vinovat pentru luare de mită şi-ar putea pierde şi dreptul de practică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri