Clopoțelul va suna și în școlile care stau să se dărâme

Data publicării:
scoli darapanate 1

Una dintre şcolile din Iaşi care mai are puţin şi se dărâmă este cea din satul Piscu Rusului, din comuna Dagaţa. Şcoala veche de 50 de ani nu a fost reparata niciodată. De aceea, cei 50 de elevi și dascălii lor sunt în pericol.

Mihaela Diaconu, femeia de serviciu a şcolii, a început pregătirile pentru noul an şcolar. Femeia este îngrozită că tavanul s-ar putea prăbuși peste copii, la ore. 

Un alt exemplu este şcoala generală din satul Poienile. Clădirea, veche de mai bine de 60 de ani, este făcută din lut şi, de la an la an, muncitorii o peticesc pentru că nu au fost niciodată bani pentru construcţia unei noi clădiri. În plus, în singura sală care există învaţă trei clase, iar cei 50 de copii se încălzesc iarna la o sobă improvizată. De toalete în şcoală nici nu poate fi vorba.

Pentru reabilitarea celor două şcoli din Dagâţa este nevoie de 700.000 de lei. Însă directorii nu au primit nici măcar promisiuni că pot fi alocate fonduri, de la bugetul local sau de la cel de stat. 

Şi toaletele Liceului Tehnologic din Ţibana sunt un adevărat focar de infecţie. Unele compartimente nu mai au nici măcar uși.

Anul trecut, din cele 211 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică din judeţul Iaşi, 16 nu au primit autorizaţie de funcţionare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri