Coadă la vulcanizări pentru cauciucuri de iarnă

Data publicării:
anvelopa de iarna

Se lucrează de zor la vulcanizări, iar angajații sunt nevoiți să schimbe la foc continuu cauciucuri. Șoferii care au amânat echiparea mașinilor pentru iarnă, până în momentul în care meeorologii au anunțat că va ninge, trebuie să aibă răbdare. Pentru fiecare mașină, înlocuirea anvelopelor durează în medie o jumătate de oră. Costul pentru această operațiune este de 80 de lei. Iar cei mai mulți dintre șoferi vin abia acum în vulcanizări.

"Cred că a crescut undeva în jur de 400 la sută, 500 la sută numărul de mașini care au venit," a spus Doru Balan, administrator vulcanizare. 

Bogdan Cruceanu, administrator vulcanizare: "să fac o medie, undeva de 40-50 de mașini cred că reușim. 40 de schimburi estimativ. E maximul pe care am reușit să îl atingem ca și firmă într-o singură zi."

Polițiștii recomandă șoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate adecvat, atât din motive de siguranță, dar mai ales pentru că pot fi amendați.

"Conducătorii auto care circulă pe drumuri publice sunt obligați ca în momentul în care carosabilul este acoperit cu gheață, zăpadă sau polei să aibă asigurate toate cele patru anvelope de iarnă. În caz contrar, sunt pasibili de o sancțiune contravențională cu amendă de la 9 la 20 de puncte și reținerea certificatului de înmatriculare al autovehiculuilui," a explicat subcomisar Gheorghiță Ciobanu, șeful Biroului Rutier Iași.

Cea mai mica amendă prevăzută pentru lipsa cauciucurilor de iarnă, odată cu prima ninsoare, este de 945 de lei, iar cea mai mare este de 2.100 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri