Sari la conținut

Cod galben de vreme rea în Moldova

Atenţionare este valabilă până miercuri, la ora 18:00. În perioada menţionată, vor continua intervalele cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nord-vestul, centrul şi local în estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină.
Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40....50 l/mp.

Vremea rea se va menţine şi în zilele următoare. Meteorologii au emis o informare de ploi însemnate cantitativ valabilă de joi, 20 august, ora 03:00, şi până vineri, 21 august, ora 23:00.

În intervalul menţionat, va ploua, la început în regiunile sud-vestice, apoi în jumătatea de sud a ţării, în zonele de deal şi de munte şi izolat în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 35...40 l/mp, în 24 de ore.

În sudul Moldovei, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50...55 km/h.