Cod galben în Moldova. Unele primării au ignorat alerta de vreme rea

Data publicării:
prima ninsoare suceava

Pentru nordul Moldovei, meteorologii au emis avertizare de frig și ninsori, iar prefectura din Suceava a trimis directivă către toate primăriile să asigure permanența. Unii edili au ignorat însă starea de alertă. Este şi cazul primăriei Iacobeni. 

În comuna alăturată, Pojorâta, autoritățile au luat în serios avertismentul de vreme rea: "Vi s-a transmis ordin să asigurați permanența cu codul acesta galben de lapoviță și ninsoare? - Da, da de la Suceava da. - Şi dacă apare o situație neplăcută? Anunțăm primarul, vicele."

Ca sa poată face față primei ninsori, autorităţile din Suceava au pregătit aproape o mie de tone de nisip şi de sare, iar 19 utilaje sunt gata să acţioneze.

Florin Sinescu, prefectul județului Suceava: "Suntem pregătiți pentru a interveni acolo unde este nevoie cu un accent deosebit pe secția de drumuri Naționale Câmpulung."

Poliţiştii le recomandă șoferilor să nu iasă în trafic dacă nu au mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă. Pe drumurile europene și naționale din județul Suceava se vor face filtre, iar conducătorii auto descoperiți în neregulă vor fi amendați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri