Concedieri în masă

Data publicării:
mai 20putine 20locuri 20de 20munca-33660

Reprezentanţii de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi se aşteaptă ca până la sfârşitul acestei luni angajatorii să-i înştiinţeze cu privire la concedierea a 300 de angajaţi, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori la început de iarnă.

“Aceste înştiinţări există, e perioada de început a acestor disponibilizări individuale şi colective, iar persoanele disponibilizate urmează a fi reîncadrate începând cu februarie, martie a anului 2013” (Ciprian Necula, dir. AJOFM Iaşi)

“Aceste înştiinţări există, e perioada de început a acestor disponibilizări individuale şi colective, iar persoanele disponibilizate urmează a fi reîncadrate începând cu februarie, martie a anului 2013”, spune Ciprian Necula, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi.

Pe măsură ce se îngroaşă numărul şomerilor, e tot mai greu pentru cei rămaşi pe drumuri să-şi găsească un nou loc de muncă. Este cazul Mariei Ionescu, care de mai bine de un an studiază în zadar oferta AJOFM. Ca să-i fie mai uşor să se angajeze a urmat chiar şi un curs de recalificare profesională. În zadar însă.

“Mă uit de fiecare dată când sunt puse ofertele, dar la meseria pe care o am nu am găsit. Am făcut o recalificare de lucrător comercial şi pentru ceea ce caut eu nu este, găsesc cu totul altceva”, spune Maria Ionescu.

750 locuri de muncă disponibile

În această săptămână, în judeţul Iasi sunt vacante aproximativ 750 de locuri de muncă, dintre care 70 sunt pentru cei care studii superioare. Cele mai multe joburi sunt în domeniul confecţiilor, 330, şi serviciilor, peste 240. Asta în condiţiile în care în judeţul Iaşi sunt peste 16 mii de şomeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri