Concurs pe două roţi la Bârnova. Peste 200 de biciclişti s-au întrecut pe un drum forestier

Data publicării:
CONCURS BICICLETE

Echipaţi în combinezoane, pantofi sport, cu căşti de protecţie, ochelari, şi mănuşi, bicicliştii au avut de pedalat în funcţie de experienţa lor. La categoria Hobby au pedalat 27 kilometri, iar la Elite 54 de kilometri adică dublu. Vlad Ţundrea a participat pentru prima dată la un astfel de concurs, pentru că mersul pe bicicletă este doar un hobby.

"Ăsta e singurul sport pe care îl fac, din păcate. Statul la birou nu prea face bine sănătății așa că am luat o decizie. Riști să fie plicitsitor la birou, câteodată. Ar fi păcat să las bicicleta în debara," crede tânărul.

Mişcare, sănătate, competiţie sunt câteva din motivele pentru care bicicliştii s-au adunat în Bârnova, la 9 kilometri de oraş. Faptul că au văzut traseul înainte şi au mai căzut nu i-a descurajat şi s-au aşezat la linia de start.

"E destul de dificil. Sunt câteva urcări şi câteva coborâri mai periculoase, dar un traseu frumos, prin pădure, în mare parte."

"Este un lucru foarte bun că se organizează aşa ceva. Ne motivează pe noi, ca biciclişti, să îi învăţăm şi pe alţii. Poate se apucă mai multă lume de mers cu bicicleta."

Sportul pe două roţi devine tot mai popular în preferinţele ieşenilor. Şi asta o spun chiar concurenţii care, deşi nu fac performanţă din pedalat, investesc în biciclete şi echipament pentru ciclism.

"Este o bicicletă medie, din punctul meu de vedere. În jur de 4.500 de lei ajunge bicicleta pe care o am eu, dar, din câte mă uit în jurul meu, sunt băieţi care au biciclete şi de zecii mii, 15 mii, 17 mii de lei." 

Competiţia Tur de Iaşi se află la cea de-a şaptea ediţie, însă în acest an s-a bucurat de cei mai mulţi participanţi.

"Avem un record. Peste 200 de participanţi. Un record şi la participarea feminină, peste 20 de fete s-au înscris de data asta la concurs," a spus Iordana Leahu, organizator. 

Pe tot timpul concursului o echipă de la serviciul de ambulanţă a fost gata să ofere prim ajutor în cazul în care era nevoie. Câştigătorii au primit la sfârşit premii în bani. 200 de lei a fost premiul cel mare, însă toţi au rămas cu satisfacţia că au făcut sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri