Concurs și admitere la clasa a V-a, în același timp, la Iași

Data publicării:
ADMITERE RACOVITA 1

La Liceul Emil Racoviță din Iași, pentru anul școlar următor sunt disponibile patru clase a V-a a câte 28 de elevi. Dintre acestea, trei vor fi ocupate în urma așa numitului concursul LERIS ce va avea loc pe 1 martie în cadrul căruia elevii vor fi testați la română și matematică. Pentru a le arăta părinților dar și copiilor cum se va desfășura competiția, conducerea unității de învățământ a organizat o simulare.

Deși îi așteaptă un concurs dificil cei mici sunt optimiști pentru că știu foarte bine își doresc. Părinții cred totuși că pentru copii, concursul este prea dificil.

„Este un efort mare pentru copii pentru că sunt două probe în aceeași zi. Încep dimineață devreme. Va fi o încercare pentru ei și pentru părinți,” este de părere un părinte. 

Întrebată de ce a ales Colegiul Racoviță această modalitate de admitere, Victoria Sechelea, director adjunct al Colegiului Racoviță, a răspuns: „Este și o modă. Inițial a fost organizat pentru copii buni ca să-și verifice cunoștințele și luând premii, aceasta a fost o compensație pentru ei să aibă posibilitatea să se înscrie la Colegiul Emil Racoviță.”

Testarea nationala la clasa a patra este programata pe 13 și 14 mai. În funcție de rezultatele obținute, elevii vor opta pentru școala unde doresc să învețe în clasele V-VIII.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri