Concurs studențesc de grătare. Petrecerea tradițională a fost organizată în campusul T. Vladimirescu

Data publicării:
PETRECERE CAMPUS

Patru mii de mici au sfârâit pe grătarele încinse în campusul Tudor Vladimirescu. În concurs s-au înscris 100 de studenți care, împărțiți în zece echipe, și-au arătat măiestria în fața colegilor.

Atmosfera de petrecere tradiţională a fost completată de muzica populară.

"Această adunare câmpenească surprinde, dacă vreţi, românismul pur. Vedeţi grătare, mici, băutură. Este un tablou pe care îl vedeţi în „Nuntă mută", în filmele româneşti."

"Vrem să arătăm că ştim şi noi să ne distrăm, chiar dacă suntem studenţi, şi pe muzică populară. Vrem să ducem tradiţia mai departe," au spus studenţii

Petrecerea în aer liber face parte din seria de activităţi organizate de Uniunea Naţională a Studenţilor din România în cadrul Studenţiadei.

Cristina Nistor, reprezentant UNSR Iaşi: "Noi vrem să îi ajutăm pe studenţi, să socializeze, să se cunoască mai bine între ei, să formăm un tot normal. Vrem să ne facem cunoscuţi, să ne facem auziţi."

Concursul de grătare nu este singura provocare pentru studenţii ieşeni. Până pe 23 noiembrie vor mai avea loc acţiuni de ecologizare și întreceri sportive, dar şi spectacole de muzică şi teatru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri