Conferenţiar de la UMF Iaşi, în cătuşe. Cadrul didactic este acuzat de luare de mită şi şantaj

Data publicării:
perchezitii dna

Două dosare penale au întocmit procurorii ieşeni la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi. Al doilea îl vizează pe Dumitru Păduraru, care a fost luat de către anchetatori de la biroul său de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. El a fost dus la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Naticorupţie, serviciul teritorial Iaşi şi reţinut. Cadrul universitar a fost reclamat de o studentă, care le-a povestit anchetatorilor că i s-au cerut favoruri sexuale pentru a putea promova examenele de la anatomie.

"Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei „anatomie" din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi, inculpatul PĂDURARU DUMITRU a încercat să întrețină relaţii intime, iar ulterior, relaţii de aceeaşi natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie, prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin amenințarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina anatomie", se arată în comunicatul de presă al DNA.

Profesorii de la Universitatea de Medicină din Iaşi au rămas uimiţi când au aflat despre dosarele întocmite de procurorii anticorupţie.

"- Îmi pare rău că medicii şi cadrele didactice sunt implicate în asemenea evenimente, sper să se termine cu bine. A fost un şoc pentru dumneavoastră când aţi auzit de asemenea evenimente? - Evident, cred că pentru toţi colegii medici, pentru toţi colegii din Universitatea de Medicină şi Farmacie nu este un lucru plăcut," a declarat Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi.

Conferenţiarul Dumitru Păduraru a fost arestat preventiv de către judecătorii Tribunalului Iaşi pentru o perioadă de 30 de zile. Avocatul apărării a făcut recurs, astfel încât cadrul didactic aşteaptă, după gratii. un nou verdict de la magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri