Conflict între Primărie și ApaVital - drumurile reparate de municipalitate, sparte pentru lucrări la rețeaua de apă

Data publicării:
santier apavital

În Iaşi sunt zeci de astfel de şantiere deschise de furnizorul de apă, pe străzi proaspăt asfaltate, pe trotuare sau în intersecţii importante.

„În momentul de faţă avem deschise şantiere doar pentru lucrările curente, respectiv reparaţii, pierderi conductă, refacere amplasament. În ceea ce priveşte şantierele pe care le avem în mod normal, cu fonduri europene, acestea încă nu sunt deschise, sunt în conservare,” a spus Ioan Sava, reprezentant ApaVital Iași.

Pentru distrugerea străzilor, furnizorul de apă a fost somat pe parcursul anului trecut, de aproape 200 de ori şi amendat de 140 de ori. Sancţiunile se ridică la 75.000 de lei, dar toate au fost contestate în instanţă de ApaVital.

„Nu de puţine ori au intervenit în trama stradală proaspăt asfaltată pentru a reabilita sau a reface reţele de canalizare. Ne pare rău că nu am găsit un canal de comunicare astfel încât investiţiile pe care le facem noi să fie precedate de investiţiile în canalizare, astfel încât să evităm asemenea situaţii,” a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al ApaVital Iaşi.

Cei mai afectaţi sunt pietonii şi şoferii. Iar problema este departe de rezolvare în condițiile în care reprezentanţii ApaVital anunţă că lucrările din oraș se vor extinde odată cu încălzirea vremii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri