Consiliul Județean Botoșani, dat în judecată de firma de asigurări după ce un șofer și-a avariat mașina într-o groapă

Data publicării:
groapa

 

Incidentul s-a petrecut în urmă cu patru ani pe drumul național 29D, Botoşani - Truşeşti. Un șofer a intrat cu mașina într-o groapă și mai multe piese ale autoturismului au fost avariate. Compania de asigurări a decontat cheltuielile pentru reparații, dar a acționat în instanță atât Consiliul Județean, cât și Direcția Regională de Drumuri și Poduri iași.

„Dosarul se află încă în fază de soluționare. La ultimul termen de judecată s-a dispus administrarea probei cu expertiză pentru a se stabili dinamica accidentului și contravaloarea reparațiilor autovehiculului implicat în evenimentul auto,” a spus Alina Palancanu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Botoșani.

Reprezentanții Consiliului Județean nu își fac griji în privința sentinței.  „Eu cred că instanța va respinge pentru că Consiliul Județean nu are în administrare drumurile naționale. Au mai avut litigii către Direcția de Drumuri Județene și persoanele care au vrut să acționeze în instanță, dar pentru drumurile națioanle nu avem noi nicio responsabilitate,” a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Nu e prima data când Direcția Regională de Drumuri dn Iași a fost data în judecată din același motiv. „La toate s-au făcut recursuri iar la recursuri de obicei s-au soluționat în favoarea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi,” a spus Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri.

Valoarea despăgubirilor cerute de compania de asigurări de ridică la aproape 1000 de lei, la care se adaugă dobândă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri