Sari la conținut

Controale în piețe. Inspectorii DSV au verificat condițiile de depozitare a lactatelor

 

Atenţia angajaţilor DSV este concentrată în aceste zile mai ales pe produsele lactate care trebuie să fie ţinute în frigidere la temperaturi de cel mult zece grade. Primii verificați au fost cei 60 de producători din Piaţa Alexandru cel Bun. Comercianții susțin că și-au învățat lecția și că este în primul rând interesul lor să nu li se strice marfa pentru că altfel rămân fără cumpărători. "Pun la frigider. Am beci betonat, pun oalele la prins în beci, la răcoare," a spus un comerciant. 

"Întâi de toate gust. Gust, absolut tot. Am găsit care este acrişoară, sau foarte acră, şi atunci nu o cumpăr că nu mă obligă nimeni," explică un cumpărător metoda prin care testează lactatele. 

De această dată, inspectorii DSV nu au găsit nereguli la depozitarea produselor. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre avizele necesare pentru vânzare. Dana Hromei, inspector DSV: "Fişele de sănătate a animalelor trebuie vizate periodic de medicul zonal care se ocupă de ele. Şi-au schimbat carnetele că au apărut modele noi şi ei nu au mai fost decât la medicul lor."

Comercianţii din Piaţa Alexandru au termen până la finalul săptămânii să se prezinte la medicii veterinari de la DSV pentru avizarea fişelor de sănătate a animalelor. În caz contrar aceştia riscă amenzi de până la 10 mii de lei.