Controale stricte în rândul vatmanilor din Iași după accidentul cu victime de pe 8 decembrie

Data publicării:
accident tramvai 4-1

Pe 9 decembrie, opt persoane au fost rănite după ce două tramvaie s-au ciocnit pe strada Arcu. Unul dintre vagoane a rămas fără frâne într-o pantă si s-a izbit de tramvaiul care venea din spate pe aceeaşi linie. Vatmanii s-au plâns că a fost o cădere de tensiune. În urma anchetei a ieșit la iveală că defecțiunea a fost precedată și de alte incidente. Pe 4 decembrie, de pildă, reţeaua s-a rupt şi mai multe tramvaie au rămas fără curent, blocând circulaţia timp de aproape jumatate de oră.

Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi, a declarat pentru Digi24: „Pe strada Arcu, reţeaua are un grad de uzură. Ea va fi înlocuită astfel încât probleme de acest gen să nu mai apară. Uzura reţelei nu a influenţat cu nimic evenimentul petrecut pe 9 decembrie. Atunci a fost o cădere de tensiune, nu s-a rupt reţeaua.”

Reprezentanții RATP spun că remedierea reţelei din zona Arcu devine o prioritate în perioada următoare. În plus, vor avea loc şi controale în rândul vatmanilor care vor trebui să completeze fişele tehnice de evaluare. De asemenea, se vor face și verificări tehnice ale mijloacelor de transport în comun.

Noi considerăm că este nevoie de o intervenţie mai activă în ceea ce priveşte monitorizarea în special a calităţii umane a celor care sunt vatmani şi a celor care fac reviziile tehnice la vagoanele care ies pe stradă, îmbunătăţirea procedurilor în ceea ce priveşte scoaterea tramvaielor la stradă,” a spus Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iași.

Deocamdată, ancheta declanșată după accidentul de luni este încă în desfășurare și nu s-au decis niciun fel de sancțiuni. Asta deși reprezentantii Primăriei l-au desemnat pe vatmanul tramvaiului rămas fără frâne drept principalul vinovat pentru că nu a oprit vagonul prin acționarea sistemelor de urgență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri