Copiii bolnavi de la Spitalul „Sf. Maria”, alintați cu povești spuse de voluntari

Data publicării:
POVESTI SPITAL1

Înconjurat de copii pentru care spitalul a devenit casă, voluntarul citeşte o poveste şi-i face pe cei mici să uite pentru câteva momente de boală.

„Mi-a plăcut când ursul şi-a băgat coada în apă şi a îngheţat acolo,” spune un copil încântat de povestea tocmai ascultată. 

„E nevoie şi de lucruri frumoase în viaţa copiilor care suferă, e nevoie să devenim mai sensibili şi să alocăm din timpul nostru şi pentru copiii care, ştiu eu, nu au şansa să asculte părinţii, bunicii să le citească o poveste,” a explicat Albert Cioloca, coordonatorul proiectului.

Scenele se repetă seară de seară în spațiul de joacă al spitalului, iar efectele încep să apară: „Încearcă şi el să-mi spună pe cât înţelege şi cât poate el să spună, încearcă şi el să-mi povestească când ajunge sus, seara mai ales, la culcare,” spune un părinte.

„În momentele acelea ei uită de durerile fizice, uită de supărările faptului că nu sunt acasă, că nu sunt în mediul lor natural şi, efectiv, devin doar nişte copii care ascultă o poveste foarte frumoasă,” spune Florentina Berlan, voluntar.

Specialiştii confirma că activităţile recreative pe care voluntarii le desfăşoară în spital sunt benefice pentru micii pacienti.

„Într-o mică măsură contribuie şi această activitate care se desfăşoară în spaţiul de joacă la vindecarea copiilor. Copiii aici desenează, interacţionează între ei, ascultă poveşti,” explică Luminiţa Ursache, responsabil spaţiu de joacă.

Proiectul „Să-ţi citesc o poveste” a început în spitalul din Oradea şi s-a extins şi în Bucureşti, iar voluntarii speră ca, pe viitor, să fie aplicat în toate spitalele pentru copii din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri