Copiii folosiți de părinți la cerșit pe străzile din Suceava vor fi testați toxicologic și pentru alcoolemie

Data publicării:
ANALIZE PT COPII CERSETORI

Zeci de copii sunt folosiți la cerșit. Este vprba mai ales despre bebeluși, pe care părinții îi poartă pe străzi în speranța că vor sensibiliza trecătorii pentru a obține bani mai mulți.

Copiii care vor fi găsiți de polițiștii locali la cerșit pe străzile din municipiul Suceava vor fi aduși la Spitalul Județean de Urgență, unde vor fi supuși unor analize de laborator, iar în cazul în care se constată că sunt intoxicați cu diverse substanțe sau starea lor de sănătate este una precară vor fi anunțate autoritățile.

Bănuiala asistenților sociali este aceea că micuții sunt sedați de părinți. 

„Multă lume a sesizat că acești copii sunt extrem de liniștiți, nu plâng, nu se trezesc și stau ore întregi în frig. Există această suspiciune și vrem să demarăm la nivel județean o astfel de acțiune,” a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava. 

Reprezentanții instituției spun că exploatarea celor mici prin statul în frig ore întregi le pune și mai mult viața în pericol. În plus, Direcția pentru Protecția Copilului vrea să testeze medical și mamele care stau cu acești copii la cerșit, dar și femeile victime ale violenței în familie. Deocamdată, instituția caută surse de finanțare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri