Sari la conținut

Copilărie nefericită. Medicii fac eforturi pentru a salva viaţa unei fetiţe bătute

Părinţii fetei încearcă să convingă pe toată lumea că fata de doar doi ani s-a lovit singură.

"Medicii, aseară, când a ajuns fata, au spus că a fost lovită," povesteşte bunica fetei.

"Este doar lovită aici, pobabil cum s-a jucat cu jucăria, nimeni nu a bătut-o," spune mama copilei.

"E un copil se mai joacă copilul, nu pot să o ţin legată, nu se mai joacă. - Dar în februarie ce s-a întâmplat? - În februarie a căzut din pat," susţine tatăl adoptiv al fetei. 

Medicii îi contrazic. Fata a ajuns la spital cu multiple leziuni în zona capului, provocate cel mai probabil de un obiect contondent. Starea ei este gravă şi e acum la Terapie Intensivă. Grav este că cea mică ajunge pentru a doua oară la spital în ultimele două luni.

Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău: "are un traumatism craniocerebral şi un hematom subdural întins pe jumătate din emisfera stângă a craniului. Fetiţa a mai fost internată la noi în luna februarie, cu o stare tot la fel de gravă."

"Dintr-o simplă căzătură pe iarbă, din experienţa pe care o am, nu se ajunge la comă de gradul patru," a spus Aurelia Ţaga, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Un studiu recent arată că 60 la sută dintre copii sunt agresaţi în familie. Cei de la Protecţia Copilului şi poliţiştii încearcă să facă lumină în acest caz.

Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt al DGASPC Bacău: "dacă se dovedeşte că a fost lovit, bineinţeles că se va ajunge în instanţă, Tribunalul va decide dacă se vor lua măsuri împotriva părinţilor."

Acesta este singurul copil al familiei. Dacă se dovedeşte că cei doi părinţi şi-au lovit copilul, pe lângă faptul că vor fi decăzuţi din drepturi, cei doi riscă să ajungă după gratii. Orice formă de violenţă asupra copiilor în familie este interzisă prin lege, din 2004 .Cu toate acestea, 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra celor mici, iar 20% spun că bătaia este un mijloc de educaţie.