Credit de peste 20 de milioane de euro pentru refacerea drumurilor judeţene din Iaşi

Data publicării:
DRUM

Jumătate dintre drumurile județene din Iași nu au fost asfaltate niciodată. Din rețeaua de o mie de kilometri, o sută sunt de pământ iar 400 de kilometri au fost doar pietruiți. Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a convocat toți primarii și le-a promis că banii care vor veni de la Uniunea Europeană pentru decontarea lucrărilor făcute la aeroport vor fi investiți în infrastructura rutieră. Cum banii decontați de Uniunea Europeană nu sunt suficienți, Consiliul Județean se va îndatora pentru a asfalta drumurile.

"Creditul va avea o dimensiune de 20 și ceva de milioane de euro. Este în funcție de cât vom putea să avem acord de la Guvern pentru limita de îndatorare a județului. Creditul, dacă va fi aprobat de către plenul Consiliului Județean, va fi contractat, cel mai probabil, de la o bancă comercială după organizarea unei licitații," a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a aprobat finanțarea lucrărilor pentru pista nouă, parcarea pentru avioane și un nou terminal la Aeroportul Internațional Iași. Valoarea lucrărilor este de 56,7 milioane de euro din care 40 de milioane vor veni de la Uniunea Europeană. Din această sumă, 20 milioane de euro reprezintă bani care au fost deja investiţi din bugetul Consiliului Judeţean, car vor fi decontanţi şi care pot fi astfel folosiţi pentru repararea drumurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri