Sari la conținut

Crescătorii de animale din Bucovina au scos la vânzare bucate tradiţionale la "Târgul lăptarilor"

În sunetul buciumaşilor din Câmpulung Moldovenesc a debutat "Târgul lăptarilor" din Câmpulung Moldovenesc, care a adunat zeci de producători de lapte şi crescători de animale din Bucovina. Toţi au adus bucate delicioase. Balmoşul, un preparat tradiţional de la stână, a atras cei mai mulţi pofticioşi.

"Am pus smântână şi un pic de jintuit, tot scos de la caş, grăsime, şi când a prins a fierbe am pus făină, mălai şi fierbem, înârtim, pe urmă punem caş. Învârtim până ce iese grăsimea deasupra, ca să se topească caşul şi pe urmă se poate servi cu mare plăcere," explică un participant la târg, meşter în prepararea balmoşului.

Coadă a fost şi la standurile cu borş de miel, tochitură sau brânză cu mămăliguţă.

Fermierii din Bucovina au adus la Târgul Lăptarilor şi animalele din gospodărie, în timp ce meşterii populari au venit cu cele mai bune creaţii.

"Este un eveniment foarte important pentru crescătorii de animale. Crescătorii de animale o dată pe an pot să-şi expună animalele. Sunt oameni care au îndeletnicirea creşterea animalelor, a creşte oi, lucrul acesta este specific zonei de munte, a zonei noastre," a spus Ion Piticari, fermier.

"Târgul lăptarilor" este deja o tradiţie în Câmpulung Moldovenesc. Evenimentul a ajuns la cea de-a 15-a ediţie.