Sari la conținut

Cross prin ploaie. 30 de studenți din Iași au alergat patru kilometri pentru a promova sportul

Chiar dacă termometrele arătau puțin peste 10 grade Celsius, iar ploaia nu se mai oprea, studenţii ieşeni au alergat pentru a se destinde. 

"Nu ştiu de ce ploaia ar fi o piedică. Trebuie să ne distrăm, totuşi. Sportul, nu contează că e vreme proastă, rea, aşa se face. Nu este cald. Nu transpiri, e mai lejer," a spus un participant. 

Echipaţi corespunzător, studenţii au arătat că sportul pentru ei e mai mult decât un hobby: "Nu concep o zi fără sport, fără mişcare. E o plăcere deosebită. E o senzaţie unică. Te simţi ca în filme. Mie îmi place să alerg pe ploaie."

Crossul studenţesc de anul acesta a început în Moldova şi este organizat la nivel naţional. Sute de tineri din toată ţara sunt aşteptaţi să alerge în următoarele zile.

"Plăcerea studenţilor este prioritară pentru mine, pentru că ei îmi solicită aceste participări. Cert este că încercăm, chiar şi cu vremea asta, să organizăm, să alergăm," a explicat Bogdan Anton, profesor la UMF Iaşi, organizator al evenimentului.

Simona Anghel, organizator Student Sport: "Noi vrem să aducem sportul în rândul studenţilor. Din păcate aceştia nu prea mai fac sport. De la Iaşi predăm ştafeta către Dobrogea, după aia mergem în Piteşti, Alba Iulia şi încheiem la Braşov."

Concurentul care a ajuns primul la linia de sosire în acest an este Ionuţ Mohârţ, student în anul doi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor: "Am făcut sport de mic, nouă ani de fotbal, doi de atletism, unul de judo."

Competiţia nu se sfârşeşte aici. Primii trei clasați vor participa în 2015 la marea finală a crosului studenţesc care va avea loc la Cluj.