Sari la conținut

Cu gândul la studenţie din clasa a XI-a, zeci de elevi au dat examen la Facultatea de Informatică

Tudor Brăescu este elev în clasa a XI-a la un liceu din Piatra Neamţ. Este pasionat de Informatică şi s-a înscris la pre-admiterea organizată de Facultatea din Iaşi. Deşi subiectele au fost gândite pentru cunoştinţe dobândite în tot liceul, tânărului i s-au părut uşoare. Este convins că are locul asigurat pentru anul viitor.

"Ar fi un stres în plus să dau admiterea în acelaşi an cu bacalaureatul pentru că trebuie să mă îngrijorez de două lucruri. Aşa este mult mai uşor, nu mai trebuie să-mi fac griji după aia de admitere dacă iau o notă bună. Subiectele nu au fost extrem de grele, chiar mi s-au părut echivalente cu cele de la bac de anul acesta," spune tânărul.

Alături de Tudor, la examen au venit alţi 81 de elevi de clasa a XI-a din toate judeţele Moldovei.

"Sunt mulţumit, adică au fost cât de cât grele, dar am făcut ceva. - La ce notă te aştepţi? - Nu m-am gândit, dar sper să fie una bună."

"Aşteptăm sa iasă băiatul. - Era pregătit? - Noi zicem că da, cât ne pricepem noi, el a luat 9,90 la informatică, dar să vedem acum că am auzit că a fost greu."

"La preadmitere, din ce am văzut, sunt foarte mulţi olimpici, cu care ne-am mai întâlnit la concursurile de informatică, şi matematicieni foarte buni".

La admiterea din acest an, organizată de Facultatea de Informatică, s-au înscris aproximativ 800 de absolvenţi de liceu. Instituţia are disponibile 275 de locuri gratuite şi 125 cu taxă. Anul trecut, ultima medie de intrare pe locurile finanţate de la buget a fost 7,10.