Cu pluta pe Bahlui. Doi profesori au construit o ambarcațiune și se pregătesc de expediție 

Data publicării:
pluta bahlui 2

Pluta va fi lansată la apă sâmbătă, la ora 9:00, în Tudor Vladimirescu. Profesorii se vor plimba doar pe porțiunea navigabilă și vor rpomova festivalul Cătălina.

”Pluta a fost confecționată din polistiren și pluteşte foarte bine. După cum bine ştim, dizlocă o cantitate mare de apă cu greutate foarte mică şi am îmbrăcat-o cu scânduri ca să avem rezistenţă”, a precizat profesorul Mihai Stratulat.

Palatul Copiilor se mândreşte cu o adevărată istorie în ceea ce priveşte construcția de ambarcţiuni. ”În anii 1980, Palatul Copiilor a organizat expediţii pe Bistriţa cu două plute. Deci este o experienţă. Atunci am spus, domnule, ce ar fi dacă Bahluiul ar deveni navigabil, hai să fie prima ambarcaţiune care să plutească pe Bahlui”, a spus Constantin Șerban, directorul Palatului Copiilor Iași.

Aşa că timp de trei zile, ambarcaţiunea va pluti pe râul Bahlui. Pe aceasta vor fi aşezate difuzoare din care va răsuna programul Festivalului Internaţional de Folclor Cătălina ce se defăşoară în perioada 26 – 29 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri