Cum te ajută consilierul premarital să ai o căsnicie solidă

Data publicării:
merg 20la 20psiholog 20pentru 20o 20casnicie 20de 20succes 20220213-51387

„Sunt doi tineri care vin în consiliere premaritală, care se vor căsători şi de multe ori se întâmplă ca să se privească pe ei ca şi indivizi şi atunci consilierul sistemic accentuează relaţia dintre ei şi îi alătură". În acest fel este definită pe scurt consilierea premaritală, o tehnică recent aplicată în cabinetele din regiunea Moldovei, dar uzuală deja în ţările dezvoltate. Cei care formează un cuplu au ocazia să identifice, în acest fel, punctele tari şi slabe ale relaţiei, înainte de a se căsători.

Specialiştii le recomandă celor care doresc să beneficieze de consiliere premaritală să vină la cabinet cu un an înaintea căsătoriei, astfel încât să existe timp pentru rezolvarea eventualelor probleme şi, în acelaşi timp, să nu fie obosiţi şi stresaţi de apropierea evenimentului.

Consilierea premaritală se poate realiza în cadrul unei singure şedinţe sau pe parcursul mai multor întâlniri, în funcţie de dorinţa cuplului şi de recomandarea consilierului, costurile pentru fiecare şedinţă fiind suportate integral de cuplu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri