Sari la conținut

Cumpărături pe muzică de Strauss, la Iaşi

Filarmonica Iaşi a susţinut sâmbătă seară primul concert din acest an, într-un complex comercial. Sute de ieșeni, aflaţi la cumpărături, au ascultat cu plăcere valsurile lui Johann Strauss. Timp de o oră şi jumătate, cât a durat spectacolul, măiestria artiștilor de la orchestra Filarmonicii a fost îmbinată cu spectacolul de balet susţinut de un grup de elevi de la Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă”.

Iar rezultatele au fost pe măsură, spectatorii au fost impresionați. Cu toţii au apreciat organizarea unui astfel de spectacol în afara ușilor Filarmonicii din Iaşi:

“Poate nu toată lumea poate să ajungă la Filarmonică și atunci este foarte bine, aici este un cadru foarte larg, orchestra este minunată, interpretarea într-adevăr nu este mai prejos decât cea a Filarmonicii din Viena, sincer vă spun, am ascultat.”

“Audiție foarte bună, sonorizarea foarte bună, e un concert plăcut. E o destindere plăcută, un mod de a te relaxa excelent și aștept și alte evenimente de genul acesta.”

“Grozav, ne place foarte mult. Totul este minunat, îmi place, ne simțim bine.”

Următorul concert vocal-simfonic de anvergură va avea loc la Iași pe 23 ianuarie, la Teatrul Național Vasile Alecsandri, şi va fi intitulat In Memoriam Bach 330.