Cupa României la aeromodele, la Iaşi

Data publicării:
aeromodelism

Iubitorii de aviaţie şi aeromodelism s-au bucurat de vremea frumoasă pentru a-şi ghida aeromodelele pe cer. Ca să poată fi înscrise la Cupă, modelele trebuie să aibă cel mult 2 metri lungime și o greutate maximă de 5 kg. Stricte au fost şi regulile competiţiei.

”Modelele acestea trebuie să execute un program la clasa master pe durata a 8 minute, dacă depăşesc cele 8 minute pierd puncte şi să execute cu precizie, elegant, artistic figurile care sunt foarte complicate, figuri pe care acrobaţia mare nu le poate face în totalitate”, a declarat Eugen Ciuraru, organizator al evenimentului. 

Cel mai tânăr concurent este Cristian Sandu din Iaşi. La numai 15 ani, băiatul este deja la a doua competiţie la care participă.

”Este mai mult ca un antrenament astăzi, este una dintre cele trei cupe organizate în ţara noastră de Federaţie Română de Modelism, este prima competiţie din acest an, deci nu avem pretenţii prea mari,” a spus Cristian Sandu.

Prezent la Cupa României de Aeromodelism a fost şi campionul naţional de anul trecut, Alexandru Voicu. A luat acest titlu cu un avion în miniatură pe care l-a construit singur, în 10 luni.

”Ca şi motor este un motor electric, propulsat de baterii litiu-polimer, de 10 celule, elice cât mai uşoară, de carbon. Construcţia este din lemn, fuselajul este complet din lemn acoperit cu fâşii de balsa, un lemn foarte uşor şi apoi cu folieca să-l protejeze de radiaţiile ultraviolete”, a spus campionul Alexandru Voicu.

Următoarea etapă a Cupei României la Aeromodelism va avea loc în perioada 26-28 iunie în Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri