Cuplul călător, în vizită la Iaşi, la Turist Acasă

Data publicării:
CUPLU CALATOR

Claudia și Marius au pornit în călătoria vieții lor cu rucsacul în spate. Aventura a început acum un an când și-au stabilit planul de călătorie, iar în urmă cu o lună l-au pus și în practică. 

"Eram acum 1 an de zile, era luna iunie, venisem de la muncă, era seara şi tot ne gândeam noi la numărul zilelor de concediu. Aveam 21 de zile şi cum le împărţim. Vrem să mergem şi la părinţii mei şi la părinţii Claudiei, am vrea să vizităm şi câteva ţări şi ţara noastră. Cum ne împărţim? Ce facem mai departe?" povesteşte Marius Potolea.

Au creat o pagină pe facebook pe care vor să o dezvolte astfel încât să devină o platformă de referință pentru turismul românesc.

Claudia Isai: "pentru noi a contat foarte mult să avem experienţe cât mai puternice. Asta înseamnă să plecăm fără maşină, fără să avem locaţiile stabilite şi fără să avem nopţile de cazare stabilite dinainte, să fie mai puţin comode, să ieşim din zona noastră."

Au ajuns și în Moldova, unde și-au dorit să vadă frumusețile pitorești ale zonei. Gustul călătoriei l-au prins însă în timpul activităților pe care le-au avut în cadrul AIESEC. Nici unul dintre ei nu se află la prima experiență de acest fel. Marius este fascinat de Malaezia, iar Claudia a avut șansa unor schimburi de experiență mai mult pe teritoriul Europei.

Marius Potolea: "ne-am făcut bugete dinainte. Ne-am făcut economii pentru o anumită perioadă de timp. Să dezvoltăm pagina de facebook, să dezvoltăm şi parteneriate prin care putem creşte. Planul este pe termen lung. Călătoria este doar un prim pas. Călătorim apoi prin Asia, ne întoarcem prin România, vrem să organizăm excursii în zonele frumoase şi să plecăm cu români în alte ţări."

Pe viitor, tinerii şi-au planificat o călătorie în Asia, iar pasul următor este să îşi transforme pasiune într-o mică afacere în care să îmbine utilul cu plăcutul.

"America de Sud acum este scumpă şi pentru a ajunge acolo dar şi pentru a sta acolo. Şi Europa de Vest nu ne atrage atât de mult, modern, dezvoltat. Acolo e altfel cultural. În Thailanda sunt oameni care nu au ce mânca a doua zi, dar te invită la ei la masă şi nu au nici un stres, se bucură de viaţă," mai povestesc tinerii. 

Povestea Cuplului Călător, pe larg, în emisiunea Turist Acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri