Sari la conținut
News Alert

Dascălii din Vaslui nu renunță la protest. Profesorii vor boicota și simularea la matematică

Refuzul cadrelor didactice de a supraveghea simularea bacalaureatului și de a corecta tezele pune din nou pe jar conducerea Inspectoratului Școlar din Vaslui. După ce luni i-au înlocuit pe dascălii protestatari cu inspectori, șefii Învățământului se văd nevoiți să apeleze la o soluție similară și la proba de matematică.

„Dacă va apărea vreo situaţie neprevăzută, la fel ca luni, colegii mei din inspectorat vor pleca în acele centre unde este nevoie de asistenţi. Îi rog pe colegii mei din toate liceele să participe la aceste simulări în calitate de asistenţi, de evaluatori,” a spus Sorin Bălan, inspector general adjunct IŞJ Vaslui.

De cealaltă parte, sindicaliștii se declară hotărâți să nu cedeze chiar dacă, spun ei, asupra dascălilor se fac presiuni.

„Dacă vom avea semnale şi plângeri din partea colegilor noştri precum că s-au făcut prsiuni şi pe care le putem demonstra, este posibil să facem şi plângeri împotriva conducerii respective,” a anunțat Sorin Ţiplea, lider Sindicat Didactica Vaslui.

Dascălii care boicotează simulările spun că vor reveni la sentimente mai bune doar în momentul în care şi activităţile pe care le presupune acest examen de probă vor fi plătite.