Decizie în cazul accidentului de tramvai de la Fundaţie: vatmanul, condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare

Data publicării:
tramvaie copou

Vatmanul care a produs accidentul de la Fundaţie, în 21 martie 2011, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. Judecătorii au stabilit că o parte din vină are şi agentul de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi care a murit în acest accident.

La ieşirea din sala de judecată, Cristian Diaconu a spus că asemenea tragedii vor mai avea loc la Iaşi pentru că tramvaiele sunt vechi, iar liniile de rulare sunt uzate.

Rudele bărbatului care a murit - Dănuţ Condurache - vor primi despăgubiri totale de aproximativ 1.175.000 lei, iar Mirela Drăguşanu, asistenta rănită în acel accident, va primi pentru pierderile suferite 344.000 lei. 

Procurorii susţin în rechizitoriu că tramvaiul a avut verificarea tehnica făcută chiar în ziua producerii accidentului şi că la ora 13:52 a plecat din Rond Agronomie către Fundaţie. Vatmanul a dat trei declaratii diferite. În ultima variantă a spus că a folosit sistemul de frânare electrodinamic, că celelalte două sisteme nu au funcţionat şi că tramvaiul a prins viteză din cauza inerţiei. 

Tramvaiul a lovit toate maşinile care staţionau pe linia de rulare, aşteptând culoarea verde a semaforului. Un bărbat a murit, iar o femeie a suferit răni foarte grave şi a necesitat mai multe operaţii în ţară şi străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri