Sari la conținut

Decoraţiuni originale de sărbători. Bugetul pentru ornamentele confecționate manual, între 30 și 70 de lei

În mai puțin de jumătate de oră puteți obține o coroniță ornamentală de Crăciun pe care o puteți folosi ca decor pe masa de sărbători în seara de Ajun sau o puteți așeza în maniera clasică, pe ușa de la intrare.

"Această coroniță de Crăciun este unul dintre simbolurile cele mai frumoase pe care le punem în noaptea de Crăciun în casă, în perioada sărbătorilor în casă," spune Iulia Tomescu, artist. 

În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Iulia Tomescu organizează ateliere pentru pasionații de hand-made. Îi învață pe cursanți mici trucuri pentru a se relaxa și, în același timp, pentru a crea lucruri unicat.

"Pentru că mie îmi place ideea de hand made, pentru că mă relaxează destul de tare, pentru că am pornit de la ideea pură a mea de relaxare, şi am văzut că ceea ce fac eu place, m-am gândit să fac şi un atelier în care să învăţ lumea, doritorii, doritoarele fiindcă sunt şi bărbaţi să îi învăţ cum să îşi facă aceste coroniţe."

Coronițele din brad nu mai sunt neapărat la modă. Anul acesta se poartă ornamentele realizate din materiale textile și completate cu diverse accesorii.

"Dacă un gospodar sau o gospodină vrea să își facă o astfel de coroniță, nu este neapărat să meargă să își cumpere nu știu ce produse. Întotdeauna este un tricou vechi în casă, o bluză pe care nu o mai purtăm, un fular tricotat, orice material pe care îl avem în casă și pe care îl putem face să învelim această coroniță," a mai spus artista. 

Nici bugetul pentru ornamentele confecționate manual nu este unul prea mare. Vă puteți încadra între 30 și 70 de lei, în funcție de materialele alese. Și încă un avantaj al acestor decorațiuni este că le puteți reinventa în fiecare an.