Descoperă echipa Digi24 Iaşi din spatele camerelor 

Data publicării:
fatza nevazuta

Știrile înseamnă o cursă contracronometru. Informația trebuie să ajungă rapid, trebuie să fie corectă. Importante sunt faptele, datele precise, nu opiniile neargumentate. Știrile înseamnă să fi prezent în mijlocul acțiunii. 24 de ore din 24.

"In această meserie lupți cu timpul. La știri nu se trag duble. Trebuie să surprinzi evenimentul exact atunci când se întâmplă. Doar astfel, cei care ne privesc pot vedea realitatea exact așa cum este", spune Marian Anicule, operator imagine.

Informația trebuie atent selectată pentru o știre de numai un minut și jumătate, fără să omiți, să trunchezi, să cosmetizezi evenimentul pe care relatezi.

"Fiecare eveniment care se întâmplă într-o zi vine cu o multitudine de detalii, de informații. E foarte important să știi ce contează pentru cel care e în fața televizorului. Astfel încât la final să rămână cu ceea ce este relevant și îl ajută să înțeleagă ce se întâmplă în comunitate", consideră Diana Cîrlan, editor de texte la Digi24 Iaşi.

Din echipa Digi24 Iaşi fac parte oameni cu experienţă, dar şi tineri entuziaşti care şi-au dorit foarte mult să inveţe repede tainele acestei meserii.

"Pentru un absolvent de Arte, secţia foto-video, un loc de muncă într-o televiziune este un vis. Iar al meu s-a împlinit pentru că acesta este primul meu loc de muncă. Mi s-a dat şansa extraordinara de a învăţa de la nişte oameni cu experienţă, într-o televiziune cu o dotare tehnică de ultimă oră", spune Laura Aparaschivei, singura membră de gen feminin din echipa de montaj a Digi24 Iaşi.

Digi24 Iași este televiziunea de știri care emite full HD, înseamnă calitate de excepție a imaginii.

"Este o şansă deosebită pentru un operator să lucreze cu aparatură de ultimă generaţie, iar pentru un editor să prelucreze imagini de o calitate extraordinară, fără să mai vorbim de satisfacţia echipei de emisie datorită căreia ştirile, emisiunile Digi24 Iaşi ajung la un standard de calitate ridicat în casele abonatilor RCS&RDS", consideră Cătălin Olaru, coordonator tehnic la Digi24 Iași.

Digi24 Iaşi înseamnă informație exactă, luată direct din comunitate, cu adevărat de interes public. Misiunea noastră rămâne să prezentăm realitatea regională și să vă lăsăm pe dumneavoastră să judecați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri