Despăgubire-record pentru o femeie infectată cu HIV în Spitalul Judeţean Bacău

Data publicării:
seringa sida

Pacienta s-a infectat cu virusul HIV în 1990, la un an de la naştere, în timp ce se afla internată în Secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău. În tot acest timp, conducerea spitalului a negat toate acuzaţiile, însă dosarul pacientei arată că diagnosticul este foarte clar – SIDA în stadiul C3, adică cea mai severă formă, cu multiple afecţiuni – sinuzită, stomatită micotică, obezitate gr. III, encefalopatie HIV, tulburări de comportament.

Până acum, tânăra a obţinut două sentinţe favorabile date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care i-au dat câştig de cauză.
Pentru că unitatea medicală nu îşi permite să achite această sumă, cei 4,608 milioane de lei, dar şi onorariul avocatului, a cheltuielilor de executare silită, a taxelor de timbru şi celor pentru timbre judiciare în valoare de 112.929,6 lei, banii vor veni din fondul de rezervă al Guvernului.

Decizia magistraţilor din Bacău vine la aproape trei luni după ce tânăra care a rămas fără mâna dreaptă în urma unui accident rutier, a obţinut tot în instanţă despăgubiri de la CNADNR în valoare de un milion de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri