Din dragoste pentru maşini, un bărbat din Iaşi are o colecţie de 11 automobile de epocă

Data publicării:
colectionar masini epoca 2

Preferat de regizorul Sergiu Nicolaescu, autoturismul Chrysler de Soto apare în toate filmele care l-au făcut celebru pe comisarul Moldovan. În urmă cu doi ani, maşina a ajuns în curtea unui bărbat din Iaşi, pasionat de automobile de epocă.

Pentru maşina găurită de gloanțe colecţionarul ieşean a plătit 5.000 de euro fără să stea pe gânduri. Ca să o refacă, a cheltuit încă pe atât. Multe piese au fost aduse din Statele Unite.

Viorel Herciu a prins drag pentru maşinile de epocă în urmă cu 35 de ani, când și-a cumpărat un Varburg. A fost primul său autoturism. În timp i-au trecut prin mână multe automobile.

Viorel Herciu, proprietar mașini de epocă: "Dacă vând o mașină, îmi vine să plâng. Cu toate că uneori ești nevoit să vinzi ca să poți merge în continuare."

În colecţia sa şi-au făcut loc şi un Renault 15, un Mercedes din 1967, o Dacia 1100, dar și faimosul taxi parizian Citroen 11 Avant. Cu acesta din urmă, omul circulă zi de zi. "Este destul de performantă pentru anii 50 în care a fost fabricată. Mă mai prinde și radarul cu ea," spune bărbatul râzând.

Însă bunicuţele pe patru roţi se menţin în funcţie cu mult efort, pentru care, dincolo de pasiune, este nevoie şi de un mecanic auto priceput.

Costică Râmbu, mecanic auto: "Piesele sunt greu de găsit, uneori ne chinuim noi să le facem, le asemănăm, le vedem pe celelalte și le facem și pe astea."

Toate maşinile de colecţie sunt înmatriculate şi participă la paradele automobilelor de epocă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri