Sari la conținut

Distracţie şi zăpadă pe pârtiile de la Vatra Dornei

Hotelierii din Vatra Dornei au avut motive de bucurie la sfârşitul de săptămână. Odată cu începerea vacanței elevilor stațiunea s-a aglomerat. Turiști din toată țara au mers la distracţie pe pârtiile amenajate din Vatra Dornei.

„Se schiază în condiții foarte bune pe Veverița și Parc și în condiții bune la Delul Negru, telescaun, este o mică problemă în zona de sosire,” a explicat Petru Ariciuc, șef serviciu Salvamont Vatra Dornei.

Pârtiile au fost principala atracție şi asta pentru că au fost construite cu grade diferite de dificultate. Chiar și cei neexperimentați s-au distrat cu ajutorul instructorilor de schi, care au oferit cursuri de iniţiere în acest sport.

Andrei Boghean, instructor de schi: “e 80 de lei lecția privată, pentru doi copii 60 de lei de persoană și cu cât crește, numărul scade invers proporțional.”

Distracţia a continuat până târziu în noapte pentru turişti:

“Am venit de la Botoșani cu copiii, cu soția, este vacanță, ne simțim bine, vremea văd că ține cu noi.”

“Am veni ca să schiez pentru că aproape toți colegii mei știau și n-am vrut să rămân în urmă.”

Turiștii au putut închiria echipamentul sportiv de la baza pârtiilor cu sume cuprinse între 8 lei şi 10 lei pe oră sau 40 de lei pe zi. Staţiunea Vatra Dornei are peste 2.500 de locuri de cazare în case particulare, pensiuni și hoteluri iar prețurile variază între 60 și 180 de lei camera pe noapte.