Distribuirea ajutoarelor europene începe cu întârziere în Iași

Data publicării:
ajutoare ue

La centrele din Iaşi unde ar trebui să se distribuie ajutoarele de la Uniunea Europeană vin zilnic zeci de persoane în speranţa că vor primi alimentele promise. Deşi anul trecut distribuirea pachetelor a început pe 30 septembrie, acum, tirurile cu alimente abia încep să sosească la depozitele din Iaşi. Oamenii se plâng că nu ştie nimeni să le spună dacă vor avea ce pune pe masa de Crăciun.

”Vin de vreo 10 ori aici. Când o să le dea, când o să dea zăpada mare și nu o să mai pot să mai ies din casă?”

”Suntem bătrâni, oameni în vârstă, pe drumuri. Ne-a zis doamna de aici să așteptăm.”

”Nu înțeleg nimic din ce ne spun, să mai venim, să ne uităm la televizor, asta ne spune.”

Autorităţile susţin însă că alimentele vor fi împărţite în trei etape: prima începe săptămâna aceasta în municipiul Iaşi, şi de săptămâna viitoare în judeţ.

”Primele mașini au început să sosească. Graficul nostru de livrări este pe tot parcursul acestei săptămâni,” a declarat Daniel Ciubotaru, director adjunct DAC Iași.

Bogdan Abălași, subprefectul județului Iași: ”În a doua etapă, sunt 40 la sută de pachete de distribuit, asta până la sfârșitul anului, iar ultima etapă se va desfășura până pe 17 ianuarie.”

Fiecare beneficiar va primi câte două pachete de 13,5 kilograme fiecare, cu mălai, conserve de carne şi pate, paste, ulei, zahăr și făina de grâu. Beneficiarii ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene sunt șomerii, pensionarii cu pensii cumulate de până în 400 de lei, persoanele cu handicap și cele cu venit minim garantat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri