Doar 42% dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare au obținut notă de promovare

Data publicării:
REZULTATE TITULARIZARE

Patru cadre didactice au reuşit să primească notă maximă. Printre acestea se numără şi Ionela Panainte, profesor de biologie la Liceul Dimitrie Cantemir din Iaşi.

“Am fost titulară. Acum patru ani m-am titularizat. Unde? În vârfurile dealurilor şi nu am putut să mai merg acolo. Apoi, mi-am dat demisia din învăţământ. Trebuie să ai baza din liceu şi din facultate pentru ca săpoţi construi. Dacă eşti la facultate de şase nu o să iei zece la titularizare niciodată”, a spus Ionela Panainte, profesor de biologie.

“Nota 10 este destul de rar întâlnită în examenul de titularizare pentru că trebuie să fii şi bine pregătit, şi bun pedagog, şi cu nervii foarte bine stăpâniţi”, a spus prof. dr. Anca Dimitriu, directorul Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir" Iaşi.

La polul opus sunt candidaţii care nu au reuşit să ia examenul sau l-au luat cu note satisfăcătoate, spun ei.

“E o notă satisfăcătoare, în funcţie de rezultatul muncii mele”, a spus un candidat.

“Nota patru. Mi s-au părut grele, având în vedere că nu am reuşit să parcurg întreaga materie. Prima dată când dau pentru titularizare. Acum o să încerc la anul”, a spus un alt candidat.

Candidaţii pot face contestaţii până mâine, ora 15:00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 24 iulie. Promovabilitatea de la examenul de titularizare susţinut la Iaşi este peste media naţională - 77,85 la sută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri