După ce și-au votat superimunitatea, parlamentarii ieșeni au coborât tonul explicațiilor

Data publicării:
parlamentari

Nouă dintre deputaţii USL de Iaşi au votat ca parlamentarii să nu mai fie anchetaţi de DNA sau de ANI. Doi dintre ei sunt de la PNL, Costel Alexe şi Grigore Crăciunescu, iar ceilalţi şapte sunt de la PSD. Dacă în urmă cu două zile deputatul Sorin Iacoban explica pe larg că nu înţelege isteria creată şi că de fapt nu s-a schimbat nimic, acum a ales să se abţină de la comentarii.

„Vă rog eu frumos, nu vă supăraţi de data asta, acceptaţi să nu vă dau nicio declaraţie,” spune Sorin Iacoban, parlamentar PSD.

Costel Adăscăliţei, tot de la PSD, admite că scoaterea demnitarilor din categoria funcţionarilor publici nu l-a determinat să se gândească şi la consecinţele acestei măsuri: „Eu am plecat de la acest imbold, că calitatea de funcţionar public nu este totuna cu cea de demnitar ales pe un mandat cu vot direct al oamenilor. Nicio clipă nu m-am gândit la acest lucru pentru că orice demnitar, fie el deputat, senator, primar sau preşedinte de Consiliu Judeţean, ministru sau preşedintele ţării poate fi cercetat în continuare de DNA, de ANI.”

Gheorghe Emacu din grupul PSD şi Costel Alexe de la PNL recunosc că au votat pentru că aşa li s-a cerut.

„A fost o decizie a grupului PSD pe care am urmat-o. Cert este însă că nu au fost toate elementele cunoscute la momentul votului pentru că s-au făcut multe modificări până seara târziu, modificări pe care sau despre care nu am avut cunoştinţă,” a spus Gheorghe Emacu.

„S-a hotărât de liderii de grup, a fost o decizie politică la momentul ăla, că a fost inspirată sau nu, că s-a ştiut de repercursiuni sau nu, s-a votat,” a fosr răspunsul lui Costel Alexe. 

Doar doi dintre deputaţii de Iaşi aflaţi în sală la momentul votului au fost împotrivă: Camelia Bogdănici de la PDL şi Daniel Oajdea de la PP-DD.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri