După inspecția premierului, muncitorii au abandonat lucrările la drumul ce leagă Suceava de Botoșani

Data publicării:
dn botosani 3

Pe 12 octombrie, drumul care leagă municipiile Suceava și Botoșani era împânzit de peste 150 de utilaje. Peste tot erau indicatoare care avertizau că se lucrează. Până și premierului i s-a părut ceva ciudat. La nici două săptămîni, șantierul a fost abandonat. Oamenii din Baisa, localitate de unde premierul Victoror Ponta a dat startul lucrărilor la DN 29 Suceava-Botoșani, spun că nu au mai văzut pe aici de mai bine de o săptămînă nici urmă de muncitor sau utilaj. 

Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani susține că muncitorii au plecat pentru că firma nu a mai încasat bani: „știam de la început că ei nu vor sta foarte mult pe acest drum pentru că știam de la constructor că nu a primit bani și atunci cât putea să lucreze pe banii lui, o lucrat și el cât a putut, a primit foarte puțini bani și a lucrat pe banii lui cât a putut.”

La Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași se știe că muncitorii sunt la treabă. „Nu se lucrează cu 200 de mașini că n-am ce face eu cu 200 de mașini, la operațiile astea sunt mai puține utilaje, probabil au program de aprovizionare cu materiale, se lucrează la program redus pentru că sunt lucrări nu de vizibilitate maximă. Eu știam că sunt 2 echipe a câte 10 muncitori,” a declarat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași.

Investiția la DN 29 Suceava-Botoșani prevede reabilitarea şi modernizarea a 12 poduri, realizarea a 29 de podeţe noi şi reabilitarea a patru vechi, realizarea a 135 intersecţii cu alte drumuri. Proiectul include 30 de parcări și o trecere la nivel cu calea ferată. Valoarea totală a investiţiei este de 157 milioane lei. Reprezentantul firmei UMB, care a câștigat licitația de modernizare, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri