După un an de mandat, deputații din Iași își prezintă proiectele legislative

Data publicării:
parlamentul romaniei generic - mfax

Aflat la primul mandat, deputatul social-democrat Sorin Iacoban spune că are două proiecte de suflet: Vrea ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată zi liberă și, de asemenea, dorește scoaterea aparatelor de jocuri de noroc din barurile de cartier. Acestea ar trebui să existe doar în cazinouri, consideră deputatul.

„Aceste păcănele tulbură viaţa românului şi tulbură viaţa în general a tinerilor. Vedem pe posturi de televiziune, în ziare ce se întâmplă cu datorii, cu sinucideri şi vrem să îndepărtăm lucrul ăsta. Adică să nu mai fie în calea tinerilor şi a celor care nu înţeleg ce se poate întâmpla odată cu practicarea acestui spus sport,” a explicat deputatul PSD Sorin Iacoban.

Camelia Bogdănici, aflată la primul mandat de deputat, are nu mai puțin de 36 de proiecte legislative, majoritatea în domeniul în care activează - în Sănătate. Doreşte însă modificarea procedurii de iniţiere a unui proiect astfel încât să fie depus în numele partidului şi nu în nume personal.L

„Ar fi mult mai bine să ne luăm oameni cu expertiză din Camera Deputaţilor, să ne adunăm, indiferent de partid să spunem, uite asta este o idee, nu contează a cui şi hai să vedem cum o facem să iasă o lege bună pentru că noi suntem acolo pentru popor,” este de părere deputatul PDL Camelia Bogdănici.

Și deputatul democrat liberal Petru Movilă este mai interesat de soarta cadrelor medicale. Un proiect iniţiat în ultimul an presupune, într-o primă fază, trecerea rezidenţiatului în subordinea Ministerului Învăţământului.

„Acesta să treacă la Ministerul Învăţământului şi valoarea muncii rezidenţilor să fie burse nesupuse plăţii de asigurări de sănătate, asigurări sociale şi alte taxe şi impozite,” a spus Petru Movilă, deputat PDL.

În primul an din actualul mandat, cei 17 parlamentari din Iaşi, 12 deputaţi şi 5 senatori au iniţiat peste 100 de proiecte legislative. Dacă vor avea susţinerea colegilor din Parlament, o parte din ele se vor transforma în legi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri