Efect după rezultatele recensământului: numărul de autorizații de taximetrie din Iași va fi redus drastic  

Data publicării:
taxiuri

Taximetriştii din Iaşi primesc încă o lovitură. După ce clientela le-a scăzut drastic odată cu venirea verii şi plecarea studenţilor, aceştia trăiesc acum cu teama că autorizaţia pentru taximetrie le-ar putea fi suspendată în orice moment. Asta pentru că după ce a fost publicat rezultatul recensământului, pentru a respecta legea care prevede să fie 4 taxiuri la mia de locuitori, autorităţile au ajuns la concluzia că dintre cele 1.724 de taxiuri autorizate, 560 trebuie să dispară.

Autorităţile spun însă că vor elimina numărul necesar de autorizaţii de taximetrie în timp şi nu la întâmplare, ci conform unor criterii clare.

"Reducerea numărului de taximetre se va face în funcţie de numărul abaterilor disciplinare, sancţiuni sau incidente în trafic. Legea prevede clar că atunci când sunt date autorizaţii, ele nu pot fi suspendate doar pentru a reduce drastic numărul de taximetre,” a declarat Lucian Şchiopu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

În plus, tocmai pentru a reduce numărul de taximetre de pe străzile Iaşiului, Primăria nu mai eliberează autorizaţii de taximetrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri